Tandretning

af Christina Jensen på 01-12-2015 I Tandlæge

Hvis du har skæve tænder, og du ønsker en tandretning, er en ny metode inden for tandretninger blevet udviklet, så det er langt mere behageligt og hurtigt at få rettet tænderne end tidligere. Inman Aligner er en skinne, der skånsomt og hurtigt skubber dine tænder på plads i løbet af bare få uger. Tidligere kunne man gå med store, ubehagelige bøjler og skinner i årevis for at få rettet tænderne til den rette position. Inman Aligner skinnen er dermed meget revolutionerende inden for kosmetiske tandbehandlinger.

Inman Aligner skinnen

Med en Inman Aligner skinne tager det som regel mellem 6 og 16 uger at få rettet sine tænder til den ønskede position. Bøjlen er aftagelig, og det er derfor muligt at lade skinnen blive hjemme, hvis du skal til et vigtigt møde eller en fest. Skinnen bliver lavet, så den passer præcist til dine tænder. Det er derfor en både hurtig, billig og mere behagelig måde at få rettet tænderne på end tidligere.

Skinnen har en moderne nikkel-titanium fjeder, der nænsomt presser tænderne ind mod den ønskede position. Fjedrene er meget elastiske, og de giver derfor en effektiv og kontinuerlig men nænsom påvirkning på tænderne, så det ikke er ubehageligt at have den på.  

Hvis du overvejer at få rettet dine tænder med en Inman Aligner, kan du kontakte din tandlæge og få ham eller hende til at vurdere, hvor lang tid, du vil skulle bruge skinnen. Dette afhænger af dit tandsæt, og af hvor skæve dine tænder er. Din tandlæge vil også vurdere, om Inman Aligner er den rette behandling med tandretning, der giver det bedste resultat for dig.

Hvis en Inman Aligner er det rigtige valg for dine tænder, vil din tandlæge starte med at tage et aftryk af tænderne, så der kan blive fremstillet en skinne præcis til dit tandsæt. Når skinnen er fremstillet, skal du prøve den, og herefter skal du bruge skinnen omkring 16-20 timer om dagen. Din tandlæge vil løbende tjekke dine tænder og se, hvordan tandretningen skrider frem. Efter tandretningen anbefales det gerne, at du får en lille tråd sat fast bag tænderne, og at du bruger en aftagelig natskinne for at sikre, at tænderne bliver ved at blive på plads.