Hvor lang tid går der, før du er tvunget til at tage til tandlægen?

af Christina Jensen på 01-12-2015 I Tandlæge

Hvor ofte tager du til tandlægen? Mange tager til tandlægen en gang eller to om året, endnu flere tager helst ikke til tandlægen overhovedet. Her er det springende punkt hvor lang tid der går, fra man har fået et hul, til man bør få det ordnet, hvor lang tid der går fra hullet opstår, til den store tandpine indfinder sig.

Det kommer først og fremmest an på, hvilken type huller man har, og hvor godt man børster tænder. Har man rigtig god mundhygiejne går der relativt lang tid fra hullet opstår, til det er så stort, at tandlægen er nødt til at gøre noget ved det. Dette kan sagtens være et halvt eller et helt år. Har man mindre god tandhygiejne, eller er der andre faktorer der spiller ind, såsom tør mund, eller hyppige bakterie-angreb, bør man som minimum se tandlægen hvert halve år, for ikke at komme til et punkt, hvor man vil være tvunget i tandlægestolen som følge af store smerter.

Tandpine er det sidste symptom

Selvom det kan være dyrt og ubehageligt at tage til tandlægen, så er det langt billigere at få foretaget løbende eftersyn, hvert halve til hele år, frem for først at få ordnet tænderne når skaden er sket. Tandpine er det sidste symptom, der indikerer at noget er galt. Har man mindre smerter i munden skal man måske have ordnet et hul, har man solid smerte, der flytter sig rundt i kæben, kinden og lignende, så er man tættere på en rodbehandling eller en udtrækning. Til sammenligning ligger prisen på et eftersyn som oftest mellem 500 - 1.000 kr, og prisen på en rodbehandling starter ved 2.000 og bevæger sig opad, alt efter hvor mange komplikationer, der er. Vil du helst undgå at se tandlægen alt for tit? Så er et halvårligt eftersyn vejen frem.