Tips mod dårlige ånde

af Christina Jensen på 01-12-2015 I Tandlæge

Kender du det, lige meget hvor meget du børster tænder, bruger tandtråd eller tygger tyggegummi, kan du ikke komme den dårlige ånde til livs?
Dårlig ånde skyldes bakterier i munden, men kan også skyldes huller i tænderne eller betændelse i tandkødet. I sjældne tilfælde kan dårlig ånde skyldes problemer med lungerne, maven eller en infektion, andre gange skyldes det blot noget du har spist.

Her nogle tips til, at hjælpe dig med at kontrollerer dårlig ånde.

 1. Børst tænderne efter hvert måltid og inden du går i seng, det vil hjælpe med at fjerne mad partiklerne, der sidder fast mellem tænderne. Det er vigtigt når du børster tænder, at du børster i minimum 2 minutter for at forebygge huller.

 

 1. Børst eller skrab tungen. På tungen sidder en masse små hår der samler bakterier, der er med til at skabe dårlig ånde. I de fleste supermarkeder og apoteker kan man købe en tungeskraber, men du kan også bruge en almindelig tandbørste.
   

 2. Gå regelmæssigt til tandlægen. Da den mest almindelig grund til dårlig ånde er tandkødssygdomme, er det vigtigt at overholde sine aftaler med tandlægen. Ikke kun fordi de tjekker tænderne, men de kan også anbefale forskellige produkter der kan hjælpe, hvis du lider af dårlig ånde.
   

 3. Drik rigeligt med vand. Det er vigtigt, at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen, da bakterier har nemmerer ved at blive siddende i en tør mund. Det er anbefalet at drikke omkring seks til otte glas vand om dagen, da det skulle være med til at reducerer dårlig ånde. Lider du af kronisk tørhed i munden, skal du kontakte din tandlæge inden det resulterer i eventuelle tandproblemer.
   

 4. Drop cigaretterne. Rygning er en af de største årsager til dårlig ånde, det er ikke kun en usund vane der udtørre munden, men det resulterer også i en fremskyndet bakterier ophobning.